Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ihmisoikeusjärjestö: Noin 60 ihmistä kuoli jihadistien epäillyssä iskussa Burkina Fasossa

Noin 60 ihmistä kuoli helmikuussa jihadistien epäillyssä iskussa Länsi-Afrikan Burkina Fasossa. Asiasta kertoi tiistaina paikallinen ihmisoikeusjärjestö.

Burkina Fason viranomaiset eivät ole kommentoineet uutistoimisto AFP:lle asiaa.

Järjestö sanoo lausunnossaan, että Partiagan kuntaan maan itäosassa ilmestyi 26. helmikuuta aseistettuja terroristeja, jotka tappoivat ihmisiä, tuhosivat omaisuutta ja varastivat karjaa.

Kolme päivää epäillyn iskun jälkeen useat tuhannet ihmiset osoittivat mieltään läheisessä Diapagan kaupungissa ja vaativat lisää turvallisuutta.

Helmikuussa maan pohjoisosaan tehtiin myös toinen isku, jossa sai surmansa yli 50 Burkina Fason asevoimien sotilasta.

Kymmeniä siviil ejä ja sotilaita kuollut jihadistien iskuissa tänä vuonna

Jihadistien väkivalta on kiihtynyt tänä vuonna Burkina Fasossa, ja kymmeniä siviilejä sekä sotilaita on kuollut iskuissa viikoittain.

Jihadistien iskut maassa ovat alkaneet vuonna 2015, ja niissä on kuollut tuhansia ihmisiä. Lisäksi yli kaksi miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Burkina Faso on yksi maailman köyhimmistä valtioista. Viime vuonna maassa tehtiin kaksi sotilasvallankaappausta.

Hiljattain Burkina Faso ilmoitti, että maassa olleiden Ranskan joukkojen on vetäydyttävä maasta. Samaan aikaan maassa vallan kaapannut Ibrahim Traore on lähestynyt Venäjää.

On epäilty, että maahan olisi tulossa venäläisen Wagner-yhtiön palkkasotilaita taistelemaan jihadisteja vastaan, kuten Burkina Fason naapurimaa Malissa.