Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oulussa tapahtui eilen kaksi rikosta, joissa epäillyt ovat alaikäisiä – pojan epäillään lyöneen toista poikaa teräaseella kasvoihin, kauppakeskuksessa nuorisoporukan epäillään ryöstäneen kaksi muuta nuorta

Oulussa tapahtui tiistaina kaksi erillistä rikosta, joissa tekijöiksi epäillään alaikäisiä nuoria. Poliisin mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa.

Alle 15-vuotiaan pojan epäillään lyöneen toista alle 15-vuotiasta poikaa teräaseella kasvojen alueelle Kaukovainion kaupunginosassa.

Uhri toimitettiin sairaalaan. Hänen vammansa eivät ole hengenvaaralliset. Poliisin tämän hetken tietojen mukaan pojat eivät riidelleet ennen väkivallantekoa.

Epäilty on alle 15-vuotias, joten poliisi selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Poliisi epäilee nuorisoporukan käyneen kahden muun nuoren päälle

Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa tapahtui tiistaina ryöstö, jossa on epäiltynä on useita alaikäisiä, poliisi kertoo.

Poliisin tietojen mukaan noin 10 hengen nuorisoporukka oli käynyt kahden muun nuoren kimppuun. Nuorilta oli revitty vaatteita sekä toiselta heistä anastettu pipo. Uhreille oli aiheutunut lieviä vammoja. Sekä epäillyt tekijät että uhrit ovat alaikäisiä.

Poliisi on puhuttanut tapahtumien vuoksi useita alle 15-vuotiaita henkilöitä. Poliisi selvittää myös tätä tapausta yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen kertoo yleisellä tasolla olevansa huolissaan siitä, että jotkut nuoret ihannoivat jengikulttuuria.

– Jotkut nuoret ihannoivat jengikulttuuria ja ottavat sieltä mallia omaan käyttäytymiseen ja tekemiseen. Olen todella huolissani nuorten tilanteesta, tuntuu etteivät vanhemmat tai huoltajat tällä hetkellä tiedä lainkaan, mitä lapset ja nuoret tekevät kaupungilla, Korhonen sanoo tiedotteessa.

Tiistain teon osalta Korhonen ei kuitenkaan pystynyt arvioimaan STT:lle, onko tekoon liittynyt "jengikulttuurin ihannointia".

-----

Jutun otsikkoa on korjattu klo 15.47. Otsikossa oli aiemmin "teinipoika", joka on korjattu muotoon "poika". Syynä se, että epäillyn iästä ei ole varmuutta.