Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Saarikon mukaan keskusta ei voi ensi vaalikaudella jatkaa nykykokoonpanolla toimivassa hallituksessa

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan puolue ei voi ensi vaalikaudella jatkaa nykypohjalla toimivassa hallituksessa. Saarikko kertoo asiasta MTV:n uutisille antamassaan haastattelussa, ja hän avaa asiaa myös Suomenmaassa julkaistussa puheenvuorossaan. Syynä ovat Saarikon mukaan puolueiden erilaiset talouslinjat.

Nykyisen hallituksen muodostavat keskustan lisäksi SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

– Velka- ja alijäämäpolitiikasta on päästävä pois, ja nykyisenkaltainen kokoonpano ei ole sitä paras mahdollinen toteuttamaan, sanoo Saarikko MTV:lle ja lisää, ettei keskusta voi tämänkaltaisessa kokoonpanossa jatkaa kevään eduskuntavaalien jälkeen.

– Äänestystulos tietysti ratkaisee, voiko keskusta edes harkita hallitukseen menemistä. Silti on nyt sanottava, että keskusta ei mene mukaan nykyiseen kokoonpanoon, Saarikko sanoo puolestaan Suomenmaassa.

Saarikko: Kriisit ovat olleet hallituksen liima

Saarikko kuvaa nykypohjaa kriisiaikojen hallitukseksi.

– Kriisit ovat olleet sen liima. Suomi selvisi koronasta muihin maihin verrattuna suhteellisen vähäisin inhimillisin ja taloudellisin vahingoin, hän kirjoittaa Suomenmaassa.

Hän kuitenkin jatkaa, ettei keskusta sulje kategorisesti pois yhteistyötä yhdenkään yksittäisen puolueen kanssa.

– Keskustan kohdalla on selvää, että kansan luottamuksen määrän pitää vahvistua, jotta voisimme harkita hallitusyhteistyötä, Saarikko toteaa puheenvuorossaan.