Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Tietosuojarikoksesta syytettyä Vastaamon ex-toimitusjohtajaa kuullaan oikeudessa – Hampurissa useita ihmisiä kuoli joukkoampumisessa kirkossa

Niinistö Washingtonissa: USA:n ja Turkin kahdenväliset kysymykset eivät kuulu Suomelle, hävittäjäkaupoista ei keskusteltu

Yhdysvalloissa vieraileva presidentti Sauli Niinistö on lehdistötilaisuudessa sanonut, etteivät Yhdysvaltain ja Turkin kahdenväliset kysymykset kuten hävittäjäkaupat kuulu Suomelle. Niinistön mukaan tällaisista asioista ei keskusteltu presidentin vierailulla Yhdysvaltain pääkaupunkiin.

Niinistön mukaan Yhdysvallat on tukenut voimakkaasti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä ja tukee sitä edelleen. Niinistö tapasi Washingtonissa muun muassa Yhdysvaltain-virkaveljensä Joe Bidenin.

Yhdysvaltain on spekuloitu käyttävän F-16-hävittäjäkauppoja mahdollisena vipuvartena, jolla Turkki saataisiin ratifioimaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemukset.

Niinistö: Arvio Suomen Nato-jäsenyyden aikataulusta edelleen optimistinen

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Washingtonin vierailunsa yhteydessä myös Brysselissä käytyjä Turkin, Ruotsin ja Suomen kolmikantaneuvotteluja Nato-jäsenyyden suhteen.

Niinistö sanoi olevansa edelleen optimistinen sen suhteen, että maiden jäsenyydet ratifioidaan ennen heinäkuun Nato-huippukokousta Vilnassa.

Hän lisäsi kuitenkin, ettei lähde arvailemaan, missä järjestyksessä maista tulee jäseniä tai saavuttavatko ne jäsenyyden yhtä aikaa.

Brysselin kokouksen yhteydessä Turkin pääneuvottelija antoi ymmärtää, että maa ei odota voivansa ratifioida Ruotsin jäsenyyttä ennen kesäkuuta.

Tietosuojarikoksesta syytettyä Vastaamon ex-toimitusjohtajaa kuullaan oikeudessa

Psykoterapiakeskus Vastaamon entistä toimitusjohtajaa Ville Tapiota kuullaan tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä syytetään tietosuojarikoksesta.

Syyttäjän mukaan Tapio laiminlöi Vastaamossa riittävästä tietoturvasta huolehtimisen ja antoi viranomaisille vääriä tietoja yritykseen keväällä 2019 kohdistuneesta tietomurrosta.

Tapio kiistää syytteen. Hänen puolustuksensa mukaan Vastaamon tietojärjestelmä oli oikein käytettynä turvallinen ja yrityksen it-työntekijät yrittävät vierittää vastuuta omista virheistään Tapiolle.

Sitran kysely: Aiempaa harvempi suomalainen odottaa tulevaisuutta innolla

Innokkaasti tulevaisuutta odottavien suomalaisten osuus on laskenut, paljastaa Sitran kysely.

Tänään julkistetun Tulevaisuusbarometrin mukaan viidennes vastaajista odottaa innolla tulevaisuutta ja näkee siellä paljon mahdollisuuksia. Vielä kaksi vuotta sitten näin kertoi neljännes kyselyyn vastanneista. Sitran tiedotteen mukaan suomalaisten tulevaisuusnäkemyksiin on vaikuttanut voimakkaasti Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.

Kantar TNS:n internetpaneelina Sitralle toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi 2 150 ihmistä eri puolilla Manner-Suomea. Kyselyn vastaukset kerättiin viime marraskuussa.

Poliisi: Hampurissa useita ihmisiä kuoli joukkoampumisessa kirkossa

Useita ihmisiä on kuollut Saksan Hampurissa kirkossa tapahtuneessa joukkoampumisessa, kertoo poliisi. Ampuminen tapahtui paikallista aikaa torstai-iltana kello 9. Poliisi uskoo ampujan mahdollisesti kuolleen.

Mediatietojen mukaan kuolleita olisi ainakin kuusi. Lisäksi ampumisessa on poliisin mukaan haavoittunut useita ihmisiä vakavasti.

Tarkka tapahtumapaikka on Grossborstelin kaupunginosassa Deelboege-kadulla. (Lähde: AFP)

Media: Murhasyytteistä aikoinaan vapautettu veteraaninäyttelijä Robert Blake on kuollut

Vuosikymmenten uran näyttelijänä Yhdysvalloissa tehnyt Robert Blake on kuollut 89-vuotiaana kotonaan Los Angelesissa, kertovat Associated Press ja viihdealan media TMZ.

Blake tunnettiin näyttelijänä muun muassa 1970-luvun televisiosarjasta Baretta. Maineeseen hän nousi myös yksityiselämänsä puolella jouduttuaan oikeuteen vaimonsa Bonny Lee Bakleyn murhasta vuonna 2001.

Blake vapautettiin rikossyytteistä, mutta myöhemmin pidetyssä siviilikanteessa hänet määrättiin maksamaan 30 miljoonan dollarin korvaukset Bakleyn perheelle.

Yhdysvalloissa ostettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin enemmän vinyyli- kuin CD-levyjä

Yhdysvalloissa ostettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin enemmän vinyyli- kuin CD-levyjä, kertoo Yhdysvaltojen levyteollisuusyhdistys.

Vinyylilevyjä ostettiin viime vuonna 41 miljoonaa kappaletta, kun CD-levyjä ostettiin 33 miljoonaa. Yhteensä levykauppa kasvoi viime vuonna neljä prosenttia 1,7 miljardiin dollariin.

Vinyylilevyjen suosio on kasvanut jo useamman vuoden ajan ja vuonna 2020 niiden tuotto nousi CD-levyjen ohi. Viime vuonna niitä myös myytiin enemmän. Edellisen kerran vastaava tilanne oli vuonna 1987. (Lähde: AFP)

Perun syrjäytetyn ex-presidentin tutkintavankeutta jatkettiin kolmeen vuoteen

Etelä-Amerikan Perussa tuomari on päättänyt jatkaa vallasta syrjäytetyn entisen presidentin Pedro Castillon tutkintavankeutta 1,5 vuodella yhteensä kolmeen vuoteen, kertoo maan korkein oikeus.

Castillo syrjäytettiin vallasta viime vuoden joulukuussa sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt hajottaa maan parlamentin. Häntä vastaan nostettiin syytteet kapinasta. Tällä viikolla Castilloa vastaan nostettiin lisäksi syytteet muun muassa järjestelmällisestä rikollisuudesta.

Castillon syökseminen vallasta käynnisti laajan protestiliikkeen ex-presidentin kannattajien keskuudessa varsinkin Perun maaseudulla. (Lähde: AFP)

Orlandon taikatempuista ei apua, Markkanen heitti upeat 31 pistettä ja Utahin tappioputki katkesi

Koripallon NBA:ssa Utah Jazz on voittanut Orlando Magicin pistein 131–124. Se tarkoitti sitä, että Utahin neljän ottelun mittainen tappioputki katkesi.

Utahin paras pistemies oli jälleen joukkueen suomalaistähti Lauri Markkanen, joka heitti 31 pistettä. Markkanen upotti joka kolmannen yhdeksästä heitostaan kolmen pisteen viivan takaa ja kahdeksan 13:sta kahden pisteen heitostaan.

Vapaaheittoviivalla suomalainen oli tarkkana ja kaikki kuusi heittoa upposivat korisukkaan. Markkanen rohmusi lisäksi viisi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

Dallas nöyryytti Buffaloa vieraissa 14 maalin ottelussa, suomalaiset hyvin esillä

Jääkiekon NHL:ssä Buffalo Sabres ja Dallas Stars tarjosivat yleisölle peräti 14 maalia. Kotijoukkue Buffalon harmiksi ottelun voitti Dallas maalein 10–4.

Dallasin suomalaispelaajat olivat ottelussa hyvin esillä, sillä Jani Hakanpää, Joel Kiviranta ja Miro Heiskanen keräsivät ottelussa kaksi tehopistettä. Hakanpää ja Heiskanen syöttivät kaksi maalia ja Kivirannan tehot olivat 1+1. Lisäksi Roope Hintz teki maalin.

Buffalon puolustaja Henri Jokiharju jäi ottelussa pisteittä, ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen oli tällä kertaa huilivuorossa.