Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Alkoholitilaukset Lintilän erittelemättömään edustuskäyttöön ovat jatkuneet ainakin viime vuoteen saakka

Alkoholitilaukset elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) tarkemmin erittelemättömään edustuskäyttöön ovat jatkuneet ainakin viime vuoteen saakka, uutisoi Helsingin Sanomat.

Ministeriön varoilla on lehden mukaan hankittu vuoden 2019 lopulta vuoden 2022 loppuun 31 viinapulloa, joista käytännössä lähes kaikki ovat olleet konjakkia. Lisäksi on hankittu 44 viini- tai kuohuviinipulloa.

Valtaosassa laskuista on merkitty selitteeksi tarkemmin määrittelemätön käyttö. Alkoholiostoja on tehty myös ministerin esikunnalle.

Asia käy ilmi kuiteista, jotka lehden toimitus oli saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä.

Lintilä oli aikaisemmin kertonut Helsingin Sanomille, että alkoholitilaukset hänen omaan edustusvarastoonsa olisi "vihelletty poikki" vuonna 2018. Alkoholiostot ovat Helsingin Sanomien mukaan vähentyneet vuoden 2018 jälkeen, mutta eivät ole loppuneet kokonaan.

HS:n kommenttipyyntöön Lintilä vastasi, että tällä hallituskaudella ministerin juomavarastoon tilatun alkoholin määrässä on tapahtunut selkeä muutos.

– Ehkä termi oli väärä. Mutta linjanmuutos on ollut ihan selkeä, sen näkee kyllä. Sen muistan ulkomuistista, että tällä kaudella tämä on huomattavasti muuttunut siitä, mitä se oli aiemmin, Lintilä sanoi lehdelle.

Useat tiedotusvälineet ovat uutisoineet useisiin nimettömiin lähteisiin perustuen, että Lintilän alkoholinkäyttöön on kiinnitetty jo pidempään huomiota. Lintilä on kiistänyt, että olisi ollut työtehtävissään päihtyneenä.