Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi kuoli ja useita loukkaantui lava-auton ajettua jalankulkijoiden päälle Kanadassa

Kanadan itäisessä Quebecin provinssissa kaksi ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut auton ajettua jalankulkijoiden päälle, poliisi kertoo.

Tapauksesta epäillään 38-vuotiasta miestä, joka on poliisin mukaan otettu kiinni. Poliisi tutkii, ajoiko hän ihmisten päälle tahallaan.

Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n mukaan lava-autoa ajanut mies väitetysti pakeni tapahtumapaikalta, mutta ilmoittautui myöhemmin poliisille.

– Kaikki viittaa siihen, että tämä on yksittäinen tapaus, poliisin edustaja Helene St-Pierre kertoi uutistoimisto AFP:lle.

– Alueella ei ole enää vaaraa ja vain yksi epäilty, hän lisäsi.

Törmäykset tapahtuivat maanantaina paikallista aikaa hieman iltapäiväkolmen jälkeen suositun pienpanimon edustalla Amquin kaupungissa.

Silminnäkijöiden mukaan auton kuljettaja oli ensin osunut kävelijöihin jalkakäytävällä pienpanimon edessä. Tämän jälkeen ajoneuvo oli jatkanut matkaansa noin 400–500 metriä törmäillen useisiin ihmisiin.

Kuolonuhrit ikääntyneitä miehiä

Törmäyksessä sai surmansa kaksi miestä. Yksi miehistä oli 70-vuotias ja toinen 60-vuotias.

Lisäksi kahden ihmisen kerrotaan saaneen vakavia vammoja. Osa uhreista jouduttiin kuljettamaan lentokoneella Quebecin kaupungissa sijaitsevaan sairaalaan. Alustavien tietojen mukaan loukkaantuneiden joukossa oli myös lapsia, mutta AFP:n mukaan poliisi ei ole vahvistanut tätä.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kuvaili Amquin tapahtumia traagisiksi. Twitterissä julkaistussa viestissä Trudeau sanoi pitävänsä ajatuksissaan kaikki, joita tapaus koskettaa.

CBC:n mukaan Quebecin provinssin varapääministeri Genevieve Guilbault sanoi pari tuntia törmäyksen jälkeen, että on liian aikaista sanoa, osuiko kuljettaja jalankulkijoihin tahallaan. Hän sanoi tapauksen kuitenkin muistuttaneen häntä viime kuussa tapahtuneesta törmäyksestä.

Noin kuukausi sitten linja-auto törmäsi päiväkotiin Montrealin esikaupunkialueella. Törmäyksessä sai surmansa kaksi nelivuotiasta lasta ja kuusi muuta loukkaantui. Poliisin mukaan kyseessä oli tahallinen teko.

Vuonna 2018 kanadalaismies ajoi vuokralla olleen pakettiauton jalankulkijoiden joukkoon Toronton keskustassa. Kaikkiaan 11 ihmistä sai surmansa ja 16 loukkaantui. Tapaus oli kuolonuhrien määrään katsottuna pahin tämän kaltainen hyökkäys Kanadan historiassa.

--

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.