Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fox News: Republikaanien kärkinimet nihkeinä Ukrainan tukemiselle – Ron DeSantis: "Aluekiista, ei tärkeä intressi Yhdysvalloille"

Yhdysvalloissa republikaanisen puolueen mahdolliset presidenttiehdokkaat ovat kommentoineet Ukrainan sotaa Fox News -kanavan juontaja Tucker Carlsonille. Carlson on julkaissut vastaukset tekstimuodossa Twitterissä.

Floridan kuvernööri Ron DeSantisin mukaan Yhdysvaltain "sotkeutuminen" sotaan, jota hän kutsuu aluekiistaksi, ei ole maan intresseissä.

– Yhdysvalloilla on monia elintärkeitä intressejä, kuten rajaturvallisuus, asevoimiemme valmiuskriisi, energiaturvallisuus ja Kiinan kommunistisen puolueen vallan suitsiminen. Syvempi sotkeutuminen Venäjän ja Ukrainan väliseen aluekiistaan ei kuitenkaan ole yksi niistä, DeSantis sanoo.

– Rauhan tulisi itsestäänselvästi olla tavoite. Yhdysvaltain ei tulisi tarjota apua, joka johtaisi amerikkalaisten joukkojen liikutteluun, tai mahdollistaisi Ukrainaa hyökkäämään rajojensa ulkopuolelle. Tällaiset liikkeet lisäisivät riskiä sille, että Yhdysvalloista tulisi konfliktin osapuoli, ja toisi meidät lähemmäs sotaa maailmaan vahvimpien ydinasevaltojen välillä.

Myös entinen presidentti Donald Trump vastasi Fox Newsin kysymyksiin.

– Sotaa ei olisi syttynyt, jos olisin yhä presidentti. Kunnoituksen puute Yhdysvaltoja kohtaan aloitti tämän sodan, jonka on loputtava.

Trump ehdotti muutamaa askelta sodan päättämiseen.

– Ensinnäkin, Euroopan on maksettava Ukrainalle vähintään yhtä paljon kuin Yhdysvallat. Seuraavaksi, kerrotaan Ukrainalle, että rahantulo loppuu, paitsi siinä tapauksessa, että Venäjä jatkaa sotaa.

Seuraavat presidentinvaalit järjestetään 5. marraskuuta 2024. Republikaanien esivaaliehdokkaaksi on toistaiseksi asettunut kolme henkilöä: Trump, entinen YK-lähettiläs Nikki Haley sekä yrittäjä Vivek Ramaswamy.

DeSantis ei ole vielä ilmoittanut presidenttiehdokkuudestaan. Häntä pidetään kuitenkin vahvimpana mahdollisena haastajana Trumpille.

Asiasta kertoo Reuters.