Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veturinkuljettajien työriitaan etsitään ratkaisua viikonlopun aikana

Veturinkuljettajien työriitaan on määrä etsiä ratkaisua viikonlopun aikana. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran mukaan ratkaisun etsiminen voi jatkua sunnuntaille saakka. Sajavaara kuvailee työriidan tilannetta erittäin vaikeaksi.

– Tässä selvitellään kaikkia mahdollisuuksia ja pidetään yhteyttä viikonloppuna, Sajavaara sanoi STT:lle perjantaina.

Viikonlopun aikatauluista ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Junaliikenteen pysäyttävä lakko uhkaa alkaa maanantaina. Lakolle ei ole ilmoitettu päättymispäivää.

Jos lakko toteutuu, VR peruu kaikki kauko- ja lähiliikenteen matkustajajunien vuorot lakon ajalta. Matkustajajunia ei siis ajeta esimiesvoimin, VR:n viestinnästä sanottiin STT:lle perjantaina.

Sunnuntai-iltana lähteneet matkustaja- ja tavarajunat ajettaisiin määräasemilleen saakka, myös sunnuntain ja maanantain välisen yön yöjunat. Lakon on määrä alkaa heti maanantain puolella kello 0.01.

VR hyvittää lakon ajalle ostettuja lippuja

Lakon ajalle ostetuista junalipuista maksetaan rahat takaisin automaattisesti noin viikon kuluessa, VR kertoo. Ilman kirjautumista paperisina ostetuista lipuista voi hakea korvausta VR:n verkkosivuilta.

VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivien verran.

Jos asiakas haluaa siirtää liput toiseen ajankohtaan, sen voi tehdä ilman muutosmaksua perjantaista alkaen VR:n sovelluksessa, verkkosivuilla tai soittamalla asiakaspalveluun.

Helsingin seudun liikenteestä (HSL) kerrotaan STT:lle, että metroliikenne kulkee pääkaupunkiseudulla normaalisti mahdollisesta junalakosta huolimatta.