Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin kehuu Kiinaa ja maan suhteita Venäjään presidentti Xin vierailun alla

Venäjän presidentti Vladimir Putin kehuu Kiinan halukkuutta ottaa "rakentava rooli" Ukrainan sodan päättymisessä sekä sanoo Kiinan ja Venäjän suhteiden olevan historian parhaimmalla tolalla. Putinin näkemyksen mukaan maiden suhteet ylittävät nykyisellään myös kylmän sodan ajat.

Putin esittää kantansa kiinalaiselle sanomalehdelle kirjoitetussa artikkelissa, jonka Kreml julkaisi Kiinan presidentin Xi Jinpingin vierailun aattona. Xi matkustaa Venäjälle maanantaina.

Putin kertoo, että hänen odotuksensa keskusteluille kiinalaisjohtajan kanssa ovat korkealla. Hän sanoi uskovansa, että niistä seuraa uusi ja voimakas sysäys kahdenväliselle yhteistyölle.

Putin sanoo olevansa Kiinan johdolle kiitollinen maan "tasapainoisesta" näkemyksestä Ukrainan tapahtumiin ja ymmärryksestä konfliktin taustalle ja "oikeille syille". Lisäksi hän vakuuttaa Venäjän olevan avoin Ukrainan kriisin ratkaisemiselle poliittisin ja diplomaattisin keinoin, mutta hän painottaa vaativansa Ukrainan tunnustavan Venäjän yksipuolisesti tekemät alueliitokset.

Venäjä on liittänyt itseensä sekä Krimin niemimaan vuonna 2014 että viime vuonna neljä aluetta itäisessä Ukrainassa. Länsimaat ovat tuominneet alueliitokset.