Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pariisissa yli 100 ihmistä otettu kiinni hallituksenvastaisissa mielenosoituksissa

Ranskassa mielenosoittajat lähtivät spontaanisti kaduille myöhään maanantai-iltana, sen jälkeen kun Emmanuel Macronin hallitus selvisi kahdesta epäluottamuslauseäänestyksestä ja sai parlamentin alahuoneen eli kansalliskokouksen luottamuksen.

Pelkästään Pariisissa 101 ihmistä on otettu kiinni mielenosoittajien ja turvallisuusjoukkojen välisissä yhteenotoissa, poliisi sanoi.

Uutistoimisto AFP:n toimittajien mukaan jotkut mielenosoittajat sytyttivät roskakasoja tuleen ja ottivat yhteen poliisin kanssa. Pariisissa on mittavia roskapussikasoja jäteautonkuljettajien lakkoilun vuoksi. Poliisi vastasi tyhjentämällä joitakin alueita kyynelkaasulla.

Vastaavia tapahtumia on raportoitu myös muissa Ranskan kaupungeissa kuten Dijonissa ja Strasbourgissa.

Uusia lakkoja ja muita mielenilmauksia on ollut suunnitteilla torstaille, ja esimerkiksi julkinen liikenne on monin paikoin pysähtymässä. Epäluottamuslauseita olivat esittäneet oppositiopuolueet, jotka suivaantuivat, kun hallitus päätti ohittaa parlamentin äänestyksen ja viedä kiistellyn eläkeuudistuksen väkisin läpi.