Yleinen

Forssan vesijohtoverkossa iso putkivuoto, käyttökatkoksilta tuskin vältytään

Vuodon syytä etsittiin sunnuntai-iltana erityisesti Talsoilan alueelta. Käyttökatkoksia pidettiin todennäköisinä.

Forssan vesijohtoverkon runkoputkessa ilmeni sunnuntaina iso vuoto. Vesihuoltoliikelaitokselta kerrottiin Forssan Lehdelle, että käyttökatkokset ovat todennäköisiä.

Putken rikkoutuminen muuttaa veden virtaussuuntia verkossa ja tämä irrottaa verkostosta rautaa ja mangaania. Vuoto näkyy asukkaille sakkaisena vetenä. Sakka koostuu raudasta ja mangaanista, eikä se ole terveydelle haitallista.

Vuodon tarkkaa sijaintia ei sunnuntaina kello 20 mennessä ollut vielä löydetty. Vuotokohta on kuitenkin paikannettu todennäköisesti Talsoilan alueelle. Vesihuoltoliikelaitokselta kerrottiin illalla, että kaikki saatavilla olevat työntekijät on hälytetty töihin ja vuodon lähdettä etsitään kaikin liikenevin voimin.

– Vika pyritään paikantamaan ja sen jälkeen korjaamaan mahdollisimman pian. Kun vuoto saadaan paikattua, aloitamme välittömästi verkoston huuhtelun, Lindström kertoo.

Verkkosivuillaan Vesihuoltoliikelaitos pahoittelee vuodon aiheuttamaa häiriötä asukkaille.

Koska vuotokohtaa ei illalla oltu löydetty, ei Lindström pystynyt huoltotöiden tai mahdollisten käyttökatkoksien ajankohtia ilmoittamaan.

– Maa on roudassa ja jääkansi estää vuotokohdan havaitsemisen. Vettä vuotaa putkesta, mutta sitä ei kyetä pinnalta havaitsemaan, Lindström kertoi.

Lindströmin mukaan Vesihuoltoliikelaitos kutsui sunnuntaina asiantuntija-apua Tampereelta. Erikoislaitteilla kyetään kuuntelemaan vesijohtoverkkoa ja tästä toivottiin olevan apua vuotokohdan paikantamisessa.

Vuoto paljastui, kun ilmeni, että verkosta tulee käyttäjille sakkaista vettä. Kun vesihuoltoliikelaitoksen vesivarastojen yläpinta alkoi laskea, alkoi runkoputken vuoto näyttää todennäköiseltä.

Lindströmin arvion mukaan vuoto on isompi kuin vuosiin Vesihuoltoliikelaitoksen alueella.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat