Yleinen

YIT:lle ja Lemminkäiselle lupa yhdistyä

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ei päässyt jatkoon Järvenpään kaupunginjohtajahaussa. Larsson eteni seitsemän ehdokkaan haastatteluvaiheeseen mutta ei enää henkilöarviointiin, johon valittiin kolme ehdokasta.

Järvenpään kaupunginjohtajaksi on nousemassa joko Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Martikainen, Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen tai Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen.

Järvenpään nykyinen kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen jää eläkkeelle 1. toukokuuta. FL

Suomen Yrittäjien hallitus valitsi tiistaina jäsenet valiokuntiin. Hämeen Yrittäjien jäsenyrityksistä valiokuntiin valittiin kaikkiaan seitsemän edustajaa, joista lounaishämäläisiä on neljä.

Energia- ja ympäristövaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Mika Laine forssalaisesta Envor Group oy:stä. Valiokunnan jäsenenä toimii Puuteollisuusyrittäjät ry:n mandaatilla tammelalainen Pekka Väre, Puutyöliike Pekka Väre ky:stä.

Työmarkkinavaltuuskuntaan valittiin uutena jäsenenä tammelalainen Vesinummela oy:n yrittäjä Timo Nummela.

Tammelalainen puutarha-alan yrittäjä Minna Nissilä toimii työvaliokunnan edustajana elinkeinopoliittisessa valiokunnassa. Nissilä on myös Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen. FL

Hämeen vihreät ry:n piirihallitus järjestäytyi puheenjohtajansa Kati Liikosen johdolla Hämeenlinnassa. Piirin varapuheenjohtajaksi valittiin Teemu Häyrinen Lahdesta.

Muita hallituksen jäseniä ovat Outi Bottas Hämeenlinnasta, Tuija Brax Hollolasta, Sari Jokinen Riihimäeltä, Saara Kiiskinen Lahdesta, Anssi Lepistö Janakkalasta, Juha Lundström Ypäjältä, Eeva Rautamäki Lahdesta ja Mirka Soinikoski Hämeenlinnasta.

Hämeen vihreät ilmoitti vastustavansa hallituksen aktiivimallia.

– Olemme yhtä mieltä hallituksen kanssa, että työllisyydenhoitoa Suomessa on tehostettava, mutta vihreiden näkemys on, että aktiivimalli itsessään lannistaa.

Vihreät kehittäisi työllistymiselle palkitsemisjärjestelmää rangaistusten sijaan ja listasi kahdeksan kohtaa, jotka ylsivät palkkatuen resurssien lisäämisestä sivutoimisen yrittäjyyden esteiden poistamiseen. FL

Taina Saarinen on valittu Forssan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n puheenjohtajaksi vuosille 2018–2019. Vuoden pestillä jatkavat varapuheenjohtajaksi ja liikuntavastaavaksi valittu Asko Vuorinen ja sihteeri ja tuotevastaava Kirsi Vikman. Hallituksessa jatkavat edelleen rahastonhoitajana Jukka Hannula sekä muina jäseninä Irma Laatunen, Marita Lepistö, Tarmo Leppänen, Eveliina Nikkanen, Essi Rantanen, Kirsti Sirén ja uutena aloittava Merja Syrjälä. Toiminnantarkastajana jatkaa Seija Nurmi, varalla Pentti Jolanki.

Yhdistys täyttää tänä vuonna 45 vuotta ja siihen kuuluu noin 200 jäsentä. Tämän vuoden aikana on tarkoitus järjestää koulutusta muun muassa henkilökohtaisesta avusta. Myös kehitysvammaisten henkilöiden itsemääräämisoikeuden toteutumista seurataan. FL

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) lupaa aktiivimallin takia lisäpanostuksia työvoimaviranomaisten resursseihin jo alkuvuodesta. Riittävät viranomaisresurssit ovat olleet esillä nokittelussa aktiivimallista.

Eurot lisäpanostuksiin löytyvät Orpon mukaan viime vuonna käyttämättä jääneistä työ- ja elinkeinoministeriön määrärahoista.

Orpo kertoi STT:lle valmistelevansa lisäpanostuksia työvoimaviranomaisille yhdessä työministeri Jari Lindströmin (sin.) kanssa. STT

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) hyväksyy YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisen ehdoitta, yhtiöt kertovat. Rakennusyhtiöiden on määrä sulautua toisiinsa 1. helmikuuta.

KKV:n on määrä antaa lopullinen hyväksymispäätös 26. tammikuuta. Tämän jälkeen yhdistymiselle on saatu kaikki tarvittavat viranomaishyväksynnät.

Yhtiöiden hallitukset sopivat yhdistymisestä kesäkuussa ja yhtiökokoukset hyväksyivät sen syyskuussa. STT

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic