Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mittavat arvonalennukset painoivat Telian tuloksen tappiolle

Pohjoismaisen teleyhtiön Telian oikaistu käyttökate nousi loka-joulukuussa 7,37 miljardiin kruunuun (660 miljoonaa euroa), kun se vuotta aiemmin oli 7,29 miljardia. Yhtiön liikevaihto nousi 3,8 prosenttia vuoden takaisesta 24,26 miljardiin kruunuun.

Yli 19,8 miljardin kruunun alaskirjaukset painoivat kuitenkin Telian liiketuloksen reippaasti pakkaselle. Tappiota kirjattiin loka-joulukuulta 17,87 miljardia kruunua.

Telia kertoi arvonalennuksista jo viime viikon perjantaina ja perusteli niitä muun muassa pääomakustannusten nousulla. Suomeen liittyen kirjattiin arvonalennusta 9,5 miljardia kruunua ja Norjaan 8,5 miljardia kruunua.

– Tuotot palveluissa kasvoivat vuosineljänneksen aikana ja kustannuksissa oli jatkuvaa parannusta, vaikka se olikin vaatimattomampaa edellisiin vuosineljänneksiin verrattuna, sanoo Telian toimitusjohtaja Allison Kirkby tiedotteessa.

Hän kertoo, että kohonneet energiakustannukset supistivat käyttökatetta 280 miljoonan kruunun edestä.

Yhtiön mukaan Telian hallitus aikoo ehdottaa yhtiökokoukselle, että osinkoa maksettaisiin 2 kruunua osakkeelta.

Tälle vuodelle Telia ennakoi, että sen palveluliiketoiminta kasvaa matalalla yksinumeroisella luvulla. Oikaistun käyttökatteen odotetaan pysyvän aiemmalla tasolla tai kasvavan hieman.